Ouderen Songfestival | Tour de ChantTour de Chant OSF 2019

Gemeente Amsterdam continueert financiƫle steun Tour de Chant

De Gemeente Amsterdam heeft te kennen gegeven in navolging van afgelopen jaar ook in 2019 de Tour de Chant financieel te ondersteunen. Mede dankzij deze steun kan een nieuwe Tour worden georganiseerd. In de maanden mei tot en met september 2019 wordt onder de noemer Tour de Chant OSF 2019 in Amsterdam een 25-tal bijzondere concerten door deelnemers van het Ouderen Songfestival gegeven. De locaties alwaar de Tour de Chant-concerten plaatsvinden zijn ontmoetingsplekken voor ouderen, waaronder bibliotheken, verzorgingshuizen, buurthuizen, huizen van de wijk en overige locaties.

Klik voor meer informatie op Tour de Chant (zie rechter kolom).Grande Finale 2018

Op zaterdag 8 december 2018 vond in het DeLaMar Theater de Grande Finale van de 27e editie van het Ouderen Songfestival plaats. Na twee kennismakingen, tien voorrondes, twee halve finales en 170 deelnemers waren zestien kandidaten overgebleven. Zij troffen elkaar die zaterdag in het hoofdstedelijke theater. In een sfeer van gemoedelijke spanning en competitieve vrolijkheid.

Dolly Bellefleur, die de middag opende met een Eurovisiesongfestivalliedjes-medley, reeg de middag aaneen, humorvol en innemend. Het publiek genoot. Van haar en van de optredens van de zestien kandidaten. Dat deed ook de vakjury:

'Een legendarische middag met een tal van kleuren op het muzikale palet en zestien buitengewoon interessante optredens', aldus de voorzitter van de vakjury Joost Nuissl

Na de pauze werd de uitslag uit monde van de juryvoorzitter bekend gemaakt. De vakjury, het publiek en de internetstemmers bleken elkaar aardig te vinden in hun beoordeling.

Vakjuryprijs
1e Bob Bullee | Hey look, no crying (Susan Birkenhead / Jule Styne)
Vakjury: 'Muzikaal en theatraal 'begeisterd'.'
2e Machteld van der Gaag | Bruxelles (Jacques Brel)
Vakjury: Sterk en muzikaal verstelster.'
3e Dries van der Heijden | Gethsemane uit de musical Jesus Christ Superstar (Andrew Lloyd Webber / Tim Rice)
Vakjury: 'Overtuigende, expressieve inzet, gedurfd en beheerst gebruik van de kopstem.'

Hans Martinusse | Amsterdam publieksprijs
Dries van der Heijden | Gethsemane uit de musical Jesus Christ Superstar
(Andrew Lloyd Webber / Tim Rice)

Internetprijs
Machteld van der Gaag | Bruxelles (Jacques Brel)
Aanmelden Ouderen Songfestival 2019
Vul het inschrijfformulier in (zie rechterzijde deze pagina). Na verzending ontvangt u direct een ontvangstbevestiging. Te zijner tijd zult u van ons uitgebreidere informatie ontvangen.

Stichting Jam

U kunt ons vinden op social media:

Voor meer informatie of specifieke vragen, neem contact op met ons.
 •  info@ouderensongfestival.nl
 •  telefoon: 020-622 01 83
Het Ouderen Songfestival is een activiteit van Stichting JAM
Webmaster