Tour de Chant OSF 2018

De Tour de Chant OSF, het liedjesprogramma voor Amsterdamse ouderen in Amsterdamse buurthuizen, huizen van de wijk, bibliotheken en overige ontmoetingscentra voor ouderen, is op 3 juni van start gegaan. Finalisten en winnaars van het Ouderen Songfestival maken in de maanden juni tot en met september een tournee door de stad. Amsterdammers op leeftijd worden door hen gefêteerd op een vrolijke muzikale ochtend of middag.

Meer informatie onder tabje Tour de ChantGrande Finale 2018


DeLaMar Theater Amsterdam
zaterdag 8 december 2018 | Aanvang 14.00 uur  
- Kaarten online bestellen
- via de kassa van het theater
- Telefonisch: 0900-10 10 202

Data OSF 2018 bekend

Inschrijven als deelnemer van het Ouderen Songfestival 2018 kon al direct na afloop van de laatste editie in november j.l. Al waren de data en locaties toen nog niet bekend, de aanmeldingen stroomden binnen.

Inmiddels zijn we een heel eind op dreef. Alle data en locaties zijn vastgelegd. In september starten de voorrondes, de laatste zijn in oktober; in november zijn de halve finales en in december, een paar dagen na pakjesavond, de Grande Finale.

Traditiegetrouw vindt de Grande Finale plaats in het DeLaMar Theater te Amsterdam. De halve finales, inmiddels ook traditiegetrouw, in Theater aan de Slinger te Houten en Posthuis Theater te Heerenveen. En de voorrondes worden gehouden op zowel bekende als nieuwe locaties. Onder de tabjes Voorrondes, Halve finales en Grande finale staan alle data en locaties op een rij.

Meldt u zich hier aan voor deelname aan het Ouderen Songfestival 2018

Een terugblik: Grande Finale 2017


Vakjuryprijswinnaars
Bill Monsour - Sara Suvaal - Heleen Butijn

Bekijk hier de Grande Finale foto's
Grande Finale 2017 vanuit het DeLaMar Theater


Kijk de live registratie van het Ouderen Songfestival 2017 op YouTubeWat eraan vooraf ging...

Zondagmiddag 3 september ging het Ouderen Songfestival 2017 van start. Met de eerste voorronde in een uit zijn voegen barstende zaal in het Amsterdamse Leo Polakhuis. En de laatste op 5 oktober in het Friese Leppehiem te Akkrum.

Stonden september en oktober in het kader van de voorrondes en de halve finales. November was de maand van het toewerken naar de Grande Finale. Op zaterdag 18 november j.l. was het zover. Bijzonder enthousiaste en gepassioneerde finalisten hebben die dag staan schitteren op het podium van het DeLaMar Theater.

Foto's van de voorrondes en de halve finales van het Ouderen Songfestival 2017 zijn te zien onder tabje Finale Foto's.

Dit zangfestival is een vrijplaats voor 55+ers die hun muzikale talent graag willen delen met anderen, met collega-zangers én met publiek. Die het podium op willen. Die hun talent willen etaleren en uitbouwen. Die met hun optredens laten zien dat ouder worden eerder meer dan minder mogelijkheden met zich meebrengt!

Het Ouderen Songfestival bestaat al bijna 30 jaar. Ontstaan in de tijd dat de huidige 55+ers nog jonkies waren en aan het begin van hun carrière stonden. Inmiddels is de jonge generatie van weleer opgegroeid, volwassen geworden en muzikaal gerijpt. Aan die generatie biedt het Ouderen Songfestival een podium!


Het Ouderen Songfestival wordt georganiseerd door Stichting JAM en is mogelijk dankzij Gemeente Amsterdam, RCOAK, Gemeente Zaanstad, Fonds Sluyterman van Loo, Algemeen Thuiszorg Bureau, Aan de Amstel Evenementen en Produkties BV.


U kunt ons vinden op social media:

Voor meer informatie of specifieke vragen, neem contact op met ons.
 •  info@ouderensongfestival.nl
 •  telefoon: 020-622 01 83
Het Ouderen Songfestival is een activiteit van Stichting JAM
Webmaster