Hoofdsubsidiënt:


Hoofdsponsor:


Grande Finale 2019 feestelijke apotheose

Vakjuryprijs
1e Heleen Butijn | Nachtclub [Heleen Butijn]

2e Trienke Hoogenberg | En altijd komen er schepen [Frans van Schaik]

3e Berry Reijnen | Aus ist’s mit der Liebe uit Die Csárdásfürstin [Emmerich Kálmán]


Hans Martinusse | Amsterdam publieksprijs
John Spoel | Toch zal ik altijd aan je denken [Tino Martin]


Internetprijs
José van Waveren | Bref [Monique Andrée Serf Barbara]

Zaterdagmiddag 7 december is de 28e editie van het Ouderen Songfestival feestelijk afgesloten met de Grande Finale in het DeLaMar Theater. In een volle Mary Dresselhuys zaal zongen de zestien finalisten begeleid door Kees van Zantwijk en zijn Ouderen Songfestival Orkest hun zelfgekozen lied. Hun optredens werden aangekondigd door Dolly Bellefleur. Dit leverde een middag vol muzikale afwisseling en vrolijkheid op. De vakjury onder voorzitterschap van Evert de Vries wezen de winnaars van de drie vakjuryprijzen aan, het publiek de winnaar van de de Hans Martinusse|Amsterdam publieksprijs en de internetstemmers bepaalden naar wie de internetprijs ging.

Namens het DeLaMar Theater is aan alle winnaars een bezoek voor twee personen aan de musical Hello, Dolly aangeboden.


INTERNETSTEMMEN NU mogelijk

Beluister eerst onder tabje Grande Finale de geluidsfragmenten van alle finalisten. Bepaal uw keuze en breng vervolgens uw stem uit. Let op... u stemt niet op één, maar op drie kandidaten.


INTERNETSTEMMEN bijna mogelijk

Zaterdag 16 november start om 13.00 uur het digitale stemmen.

Onder tabje Grande Finale zijn de geluidsfragmenten  van alle finalisten te vinden. Beluister ze allemaal, bepaal uw keuze en breng straks uw stem uit. Let op... u stemt niet op één, maar op drie kandidaten.

WILDCARD naar Frans Bloem

Na afloop van de derde prefinale maakte artistiek leider en pianist Kees van Zantwijk bekend aan wie hij de wildcard uitreikt: Frans Bloem.

Bloem stond in een sterke tweede prefinale. Met zijn optreden haalde hij de finale net niet. Terwijl hij daar volgens Van Zantwijk eigenlijk wel thuishoort, zowel wat betreft zang- en podiumprestatie als zijn keuze voor een spannend, veeleisend lied, Help is on the way van David Friedman. 'Een finaleplaats waardig'. Dankzij de toegewezen wildcard kan Frans Bloem nu toch op 7 december het podium van het DeLaMar Theater betreden.


OSF 2019 uitreiking WILDCARD

Zondag 10 november vindt de derde, tevens laatste prefinale van de 28e editie van het Ouderen Songfestival plaats. De jury zal die middag de laatste vijf kandidaten aanwijzen die door gaan naar de Grande Finale op zaterdagmiddag 7 december a.s. in het DeLaMar Theater.

Uit iedere prefinale komen vijf finalisten voort, vijftien finalisten in totaal. In de Grande Finale zullen echter zestien zangtalenten aantreden. De zestiende finalist wordt aangewezen door artistiek leider en pianist Kees van Zantwijk. Op basis van zijn eigen bevindingen tijdens de drie prefinales in respectievelijk Aan de Slinger Houten, Theater de Speeldoos Vught en Posthuis Theater Heerenveen, bepaalt hij zijn eigen keuze. Op zondagmiddag 10 november maakt hij, na afloop van het afsluitende optreden, op het podium van het Posthuis Theater Heerenveen bekend aan wie de wildcard wordt uitgereikt.

Dit uiterst spannende moment voor alle prefinalisten die kans maken op 7 december a.s. alsnog in de Grande Finale te staan, is zondagmiddag 10 november omstreeks 16.00 uur op facebook live te volgen. www.facebook.com/ouderensongfestival/OSF 2019 voorrondes van start!

De voorrondes van het Ouderen Songfestival 2019 zijn begonnen. Wissehaege Eindhoven had de aftrap. Het forum in het zorgcentrum was afgeladen met (buurt)bewoners. Dankzij de optredens van de kandidaten, nieuwkomers en oudgedienden, werden de bezoekers getrakteerd op een bijzondere en feestelijke middag.

Voor de kandidaten was het een spannend gebeuren. 's Ochtends de kennismaking, de repetities met Kees van Zantwijk, de soundcheck, tegen het middaguur de gemeenschappelijke lunch. In een gemoedelijke sfeer brachten ze die eerste uren door. Toen naderde het moment van optreden. De een was gespannen, de ander wat laconieker. De een ging het vooral om de ervaring, het optreden met professionele pianobegeleiding, het zingen voor een groot publiek. Voor de ander was het behalen van een finaleplaats de belangrijkste drijfveer.

De jury had een zware kluif. Zingen is eigenlijk geen wedstrijd, zoals juryvoorzitter Ben Lansink het zo mooi verwoordde, maar ja, het is nu eenmaal een festival. Dus er moeten keuzes gemaakt worden. Slechts een aantal kan door naar de volgende ronde. Maar, blijf zingen! Dat gaf Lansink álle kandidaten mee.

Klik op tabje Voorrondes en zie wie heeft meegedaan, wat de kandidaten hebben gezongen en wie door zijn naar de prefinale.OSF IN DE PERS

www.vrijetijdamsterdam.nl/cultuur/muziek/songfestival-voor-ouderen-al-28-jaar-succesvol/Data OSF 2019 bekend

Van Kennismaking naar Grande Finale!

Kennismaking
Traditiegetrouw kan ook dit jaar, voordat het festival daadwerkelijk van start gaat, kennisgemaakt worden met artistiek leider en pianist Kees van Zantwijk. Er zijn twee mogelijkheden om met hem het lied dat u wilt gaan zingen tijdens het OSF door te nemen:

  Donderdag 15 augustus 2019 tussen 10.00 en 15.00 uur
          Zonnehuis te Amsterdam-Noord
  Woensdag 25 september 2019 tussen 10.00 en 12.00 uur
          De Hofkamer te Leeuwarden

Om deel te nemen aan het festival is het niet verplicht om de Kennismaking bij te wonen. Maar wilt u bij de Kennismaking aanwezig zijn, dan dient u zich wel aan te melden. Stuur een e-mail o.v.v. naam, adres, telefoonnummer, het lied dat u gaat zingen (inclusief toonhoogte) en gewenste datum/locatie van de Kennismaking naar ouderensong@gmail.com


Voorronde
Zo goed als alle voorronde-locaties zijn definitief vastgelegd. Een enkele zal binnen afzienbare tijd nog worden toegevoegd aan het overzicht. Data en locaties vindt u rechts op deze pagina, onder tabje Voorrondes.


Prefinale
Dit jaar voor het eerst geen twee halve finales, maar drie prefinales. Dit geeft meer kandidaten de kans om door te stromen richting finale én het biedt meer mensen in het land de mogelijkheid om het Ouderen Songfestival bij te wonen. Data, locaties en tickets vindt u rechts op deze pagina, onder tabje Prefinales.


Grande Finale
Ook deze traditie wordt voorgezet: de Grande Finale vindt wederom plaats op een zaterdagmiddag in december en voor de vijfde keer in het glorieuze Amsterdamse DeLaMar Theater. Datum en tickets vindt u rechts op deze pagina, onder tabje Grande Finale.Tour de Chant OSF 2019

Gemeente Amsterdam continueert financiële steun Tour de Chant

De Gemeente Amsterdam verleent in navolging van afgelopen jaar ook in 2019 de Tour de Chant financiele ondersteuning. Mede dankzij deze steun is een nieuwe Tour georganiseerd. In de maanden juli tot en met september 2019 wordt onder de noemer Tour de Chant OSF 2019 in Amsterdam een 25-tal bijzondere concerten door deelnemers van het Ouderen Songfestival gegeven. De locaties alwaar de Tour de Chant-concerten plaatsvinden zijn ontmoetingsplekken voor ouderen, waaronder bibliotheken, verzorgingshuizen, buurthuizen, huizen van de wijk en overige locaties.

Klik voor meer informatie op Tour de Chant (zie rechter kolom).Grande Finale 2018

Op zaterdag 8 december 2018 vond in het DeLaMar Theater de Grande Finale van de 27e editie van het Ouderen Songfestival plaats. Na twee kennismakingen, tien voorrondes, twee halve finales en 170 deelnemers waren zestien kandidaten overgebleven. Zij troffen elkaar die zaterdag in het hoofdstedelijke theater. In een sfeer van gemoedelijke spanning en competitieve vrolijkheid.

Dolly Bellefleur, die de middag opende met een Eurovisiesongfestivalliedjes-medley, reeg de middag aaneen, humorvol en innemend. Het publiek genoot. Van haar en van de optredens van de zestien kandidaten. Dat deed ook de vakjury:

'Een legendarische middag met een tal van kleuren op het muzikale palet en zestien buitengewoon interessante optredens', aldus de voorzitter van de vakjury Joost Nuissl

Na de pauze werd de uitslag uit monde van de juryvoorzitter bekend gemaakt. De vakjury, het publiek en de internetstemmers bleken elkaar aardig te vinden in hun beoordeling.

Vakjuryprijs
1e Bob Bullee | Hey look, no crying (Susan Birkenhead / Jule Styne)
Vakjury: 'Muzikaal en theatraal 'begeisterd'.'
2e Machteld van der Gaag | Bruxelles (Jacques Brel)
Vakjury: Sterk en muzikaal verstelster.'
3e Dries van der Heijden | Gethsemane uit de musical Jesus Christ Superstar (Andrew Lloyd Webber / Tim Rice)
Vakjury: 'Overtuigende, expressieve inzet, gedurfd en beheerst gebruik van de kopstem.'

Hans Martinusse | Amsterdam publieksprijs
Dries van der Heijden | Gethsemane uit de musical Jesus Christ Superstar
(Andrew Lloyd Webber / Tim Rice)

Internetprijs
Machteld van der Gaag | Bruxelles (Jacques Brel)
Aanmelden Ouderen Songfestival 2020
Vul het inschrijfformulier in (zie rechterzijde deze pagina). Na verzending ontvangt u direct een ontvangstbevestiging. Te zijner tijd zult u van ons uitgebreidere informatie ontvangen.


Hoofdsubsidiënt:


Hoofdsponsor: