Hoofdsubsidiënt:


Hoofdsponsor:
OSF IN DE PERS

www.vrijetijdamsterdam.nl/cultuur/muziek/songfestival-voor-ouderen-al-28-jaar-succesvol/

Data OSF 2019 bekend

Van Kennismaking naar Grande Finale!

Kennismaking
Traditiegetrouw kan ook dit jaar, voordat het festival daadwerkelijk van start gaat, kennisgemaakt worden met artistiek leider en pianist Kees van Zantwijk. Er zijn twee mogelijkheden om met hem het lied dat u wilt gaan zingen tijdens het OSF door te nemen:

  Donderdag 15 augustus 2019 tussen 10.00 en 15.00 uur
          Zonnehuis te Amsterdam-Noord
  Woensdag 25 september 2019 tussen 10.00 en 12.00 uur
          De Hofkamer te Leeuwarden

Om deel te nemen aan het festival is het niet verplicht om de Kennismaking bij te wonen. Maar wilt u bij de Kennismaking aanwezig zijn, dan dient u zich wel aan te melden. Stuur een e-mail o.v.v. naam, adres, telefoonnummer, het lied dat u gaat zingen (inclusief toonhoogte) en gewenste datum/locatie van de Kennismaking naar ouderensong@gmail.com


Voorronde
Zo goed als alle voorronde-locaties zijn definitief vastgelegd. Een enkele zal binnen afzienbare tijd nog worden toegevoegd aan het overzicht. Data en locaties vindt u rechts op deze pagina, onder tabje Voorrondes.


Prefinale
Dit jaar voor het eerst geen twee halve finales, maar drie prefinales. Dit geeft meer kandidaten de kans om door te stromen richting finale én het biedt meer mensen in het land de mogelijkheid om het Ouderen Songfestival bij te wonen. Data, locaties en tickets vindt u rechts op deze pagina, onder tabje Prefinales.


Grande Finale
Ook deze traditie wordt voorgezet: de Grande Finale vindt wederom plaats op een zaterdagmiddag in december en voor de vijfde keer in het glorieuze Amsterdamse DeLaMar Theater. Datum en tickets vindt u rechts op deze pagina, onder tabje Grande Finale.


Tour de Chant OSF 2019

Gemeente Amsterdam continueert financiële steun Tour de Chant

De Gemeente Amsterdam verleent in navolging van afgelopen jaar ook in 2019 de Tour de Chant financiele ondersteuning. Mede dankzij deze steun is een nieuwe Tour georganiseerd. In de maanden juli tot en met september 2019 wordt onder de noemer Tour de Chant OSF 2019 in Amsterdam een 25-tal bijzondere concerten door deelnemers van het Ouderen Songfestival gegeven. De locaties alwaar de Tour de Chant-concerten plaatsvinden zijn ontmoetingsplekken voor ouderen, waaronder bibliotheken, verzorgingshuizen, buurthuizen, huizen van de wijk en overige locaties.

Klik voor meer informatie op Tour de Chant (zie rechter kolom).Grande Finale 2018

Op zaterdag 8 december 2018 vond in het DeLaMar Theater de Grande Finale van de 27e editie van het Ouderen Songfestival plaats. Na twee kennismakingen, tien voorrondes, twee halve finales en 170 deelnemers waren zestien kandidaten overgebleven. Zij troffen elkaar die zaterdag in het hoofdstedelijke theater. In een sfeer van gemoedelijke spanning en competitieve vrolijkheid.

Dolly Bellefleur, die de middag opende met een Eurovisiesongfestivalliedjes-medley, reeg de middag aaneen, humorvol en innemend. Het publiek genoot. Van haar en van de optredens van de zestien kandidaten. Dat deed ook de vakjury:

'Een legendarische middag met een tal van kleuren op het muzikale palet en zestien buitengewoon interessante optredens', aldus de voorzitter van de vakjury Joost Nuissl

Na de pauze werd de uitslag uit monde van de juryvoorzitter bekend gemaakt. De vakjury, het publiek en de internetstemmers bleken elkaar aardig te vinden in hun beoordeling.

Vakjuryprijs
1e Bob Bullee | Hey look, no crying (Susan Birkenhead / Jule Styne)
Vakjury: 'Muzikaal en theatraal 'begeisterd'.'
2e Machteld van der Gaag | Bruxelles (Jacques Brel)
Vakjury: Sterk en muzikaal verstelster.'
3e Dries van der Heijden | Gethsemane uit de musical Jesus Christ Superstar (Andrew Lloyd Webber / Tim Rice)
Vakjury: 'Overtuigende, expressieve inzet, gedurfd en beheerst gebruik van de kopstem.'

Hans Martinusse | Amsterdam publieksprijs
Dries van der Heijden | Gethsemane uit de musical Jesus Christ Superstar
(Andrew Lloyd Webber / Tim Rice)

Internetprijs
Machteld van der Gaag | Bruxelles (Jacques Brel)
Aanmelden Ouderen Songfestival 2019
Vul het inschrijfformulier in (zie rechterzijde deze pagina). Na verzending ontvangt u direct een ontvangstbevestiging. Te zijner tijd zult u van ons uitgebreidere informatie ontvangen.


Hoofdsubsidiënt:


Hoofdsponsor: