Hoofdsubsidiënt:


Hoofdsponsor:


Tour de Chant OSF

De Tour de Chant OSF is een liedjesprogramma voor Amsterdamse ouderen in Amsterdamse buurthuizen, huizen van de wijk, bibliotheken, verzorgingshuizen en overige ontmoetingscentra voor ouderen. De uitvoeringen vinden in de ochtend of middag plaats. De toegang is openbaar en in principe gratis (afhankelijk van de gewoonten van de locatie).

Ruim twee uur lang brengen meestal vier (oud-)finalisten van het Ouderen Songfestival onder begeleiding van artistiek leider en pianist Kees van Zantwijk hun repertoire ten gehore. Iedere Tour de Chant is anders, maar gevarieerd en bruisend is het programma altijd. Met een repertoire dat uiteenloopt van jazz tot pop, van chanson tot levenslied, van klassieke aria tot populaire meezinger.

De afgelopen jaren heeft Stichting JAM het concept met succes diverse keren uitgevoerd in een aantal Amsterdamse tehuizen. Dankzij een subsidie van de Gemeente Amsterdam was het in 2018 voor de eerste maal mogelijk de Tour de Chant OSF op grotere schaal te organiseren: frequenter, verspreid over geheel Amsterdam en in meer uiteenlopende locaties. In de maanden juni tot en met september 2018 trok de Tour met groot succes door de stad. Een vervolg kwam in de zomer van 2019. Ook in 2020 en 2021 trok de Tour de Chant ondanks de pandemie langs ontmoetingscentra voor ouderen. De edities vonden, volledig coronaveilig, enkel plaats in de buitenlucht, op terrassen, in binnentuinen, voor de deur van de locaties, enz. enz.

Dankzij de voorgaande succesvolle edities ondersteunt de Gemeente Amsterdam ook in 2022 de Tour de Chant met een financiële bijdrage.

Wilt u in 2022 een Tour de Chant in uw ontmoetingscentrum voor ouderen?
Stuur een e-mail of bel: info@ouderensongfestival.nl / 020 - 622 01 83.
Tour de Chant 2022 - Programma

Dit is alweer de vijfde editie van de Tour de Chant. Sinds de corona-uitbraak hebben we enkel Tour-optredens in de buitenlucht gegeven. Voor zowel de zangers als het publiek was dat de meest veilige optie. Die buitenoptredens zijn erg goed bevallen. Zo lang het weer het toelaat geven we daarom ook dit jaar weer zoveel mogelijk optredens in binnentuinen, op terrassen, balkons, pleinen etc.

Maar nu corona onder controle lijkt en we weer vrij zijn om te gaan en te staan waar we willen, zullen we ook weer in binnenlocaties te vinden zijn.Kees van Zantwijk, piano
Marijon Luitjes, presentatie

Maandag 25 april  14.00-16.00 uur
De Flesseman i.s.m. de Aprilfeesten
Nieuwmarkt | Tent Club de Ville
José van Waveren - Bill Monsour - Anita van der Donk - John SpoelHoofdsubsidiënt:


Hoofdsponsor: